11.3.11





FRUKOSTBULLAR

Ett riktigt man-tager-vad-man-haver-bröd. I mjölpåsen fanns det 500 gram mjöl, jag började där och fortsatte sen med att rensa skåpen på diverse nötter och frön. Valnötter, hasselnötter, solrosfrön och pumpafrön. Hade jag gillat att ha i torkad frukt och liknande i bröd så hade jag haft i det med.

Jag gjorde degen igår kväll, lät degen stå i kylskåp över natten och bakade ut bröden i morse. Började i morse med att sätta på ugnen. La rågmjöl på bakbordet och hällde ut degen därpå, plattade till den lite lätt. Pudrade lite rågmöl ovanpå och skar sen lagom stora bitar av den och hade sedan på lite pumpafrön på bullarna. Jäs kanske 45 minuter och kör i ugnen i ca 15 minuter, tills de fått fin färg. Ät.

400 g vetemjöl special (eller liknande)
300 g vatten, kallt
5 g jäst
10 g salt

Valfria nötter, frön eller torkad frukt. Ha i det du gillar.

I och med att man jäser brödet under natten så behöver man inte ha mer än ca 5 gram jäst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar